Sualtı Teknolojisi Program Amaçları

Sualtı Teknolojisi Programı, denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program, öğrencilere sualtı araçlarının ve sistemlerinin tasarımı, inşası, bakımı ve kullanımı ile ilgili temel bilgileri kazandırmaktadır.

Programın amaçları şunlardır:

1. Özel ve Resmi Kurumlara Sanayi Dalgıcı Yetiştirmek: Ülkemiz genelinde her geçen yıl gelişmekte olan özel sualtı sanayi dalgıçlığı şirketlerinde her türlü sualtı işini yapabilecek profesyonel dalgıç ve tecrübe sahibi olduktan sonra dalış amiri olarak görev yapabilecek sualtı teknikeri yetiştirmek.

2. Dalış Merkezi ve Kulüplerinde Eğitmen Balıkadam Yetiştirmek: “Dalış Turizmi” sektöründe artan yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak.

3. Basınç (Tazyik) Odası Operatörü Yetiştirmek: Türkiye genelinde özel ve resmi kurumlarda yaygınlaşan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinde basınç odası operatörü yetiştirmek.

Sualtı Teknolojisi Programı, donanımlı sualtı uzmanları yetiştirmeyi hedefleyerek, bu alanda ilerlemek isteyen öğrencilere güçlü bir kariyer yolunu açar.