Sualtı Teknolojisi Misyon Vizyon

Misyonumuz: Sualtı Teknolojisi Programımızın temel misyonu, öncelikle sanayi işleri (sualtı montajları, sualtı kesim, sualtı kaynak, sualtı kurtarma vb.) yapabilen profesyonel dalgıçlar yetiştirmek ve buna ek olarak, dalış turizminde de görev alarak eğitmenlik yapacak veya dalış merkezi açarak eğitimler verebilen bireyler ile Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezleri’nde çalışabilecek Basınç Odası Operatörleri (Teknikerleri) yetiştirmektir.

Vizyonumuz: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı olarak vizyonumuz, denizcilik sektöründe örnek gösterilen bir eğitim ve araştırma merkezi olmaktır. Birimimizi, gerek beşeri gerek teknik sermayesi ile kısa vadede Türkiye'nin, orta vadede Akdeniz coğrafyasının ve uzun vadede ise küresel ölçekte en önde gelen eğitim kurumuna dönüştürmektir.

Bu vizyon doğrultusunda, öğrencilere çevre duyarlılığı aşılayarak, su altı dünyasının önemini vurgulayarak ve deniz ekosistemlerinin hassas dengelerini anlatarak, gelecek nesillere daha bilinçli ve sorumluluk sahibi bir yaklaşımın benimsenmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda, denizlerdeki zenginlikleri koruyarak ve sürdürülebilir kaynak yönetimi ilkelerini benimseyerek, su altı dünyasının gelecek nesillere aktarılabilirliğine odaklanıyoruz.

Sualtı Teknolojisi Programı olarak, bilimsel araştırmalar, eğitim ve teknolojik gelişmelerle denizcilik dünyasında öncü bir rol üstlenmek, çevresel sürdürülebilirlik ve deniz ekosistemlerinin korunmasında öncü olmak için kararlıyız. Gelecek nesillerin denizlerdeki zenginlikleri keşfetmeye ve korumaya devam etmesine olanak sağlayacak nitelikli ve donanımlı sualtı uzmanları yetiştirmek için çalışmaktan gurur duyuyoruz.