Gemi İnşaatı Program Çıktıları

Program öğrencileri mezun oluncaya kadar şu bilgi, beceri ve davranışları kazanırlar;

1. Gemi İnşaatı alanında kullanabileceği matematik, fen ve temel mühendislik bilimlerine ait kuramsal ve uygulamalı bilgileri edinme.
  2. Gemi sevk sistemlerini tanıyıp ayırt edebilecek, çalışma koşullarına uygunluklarını kıyaslayabilecek bilgiye sahip olma
  3. Gemi İnşaatı alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilir, değerlendirebilir, sorunlara çözüm önerileri getirebilir.
  4. Verilen bir off-set tablosundan geminin en kesit, profil ve su hatları resimlerini çizebilir.
  5. Kaynak yapabilir, yapılan kaynakların kontrolünü gerçekleştirebilir.
  6. Yapılan işin kontrolünü klas kurallarına veya istenilen kalite standardına uygun olarak gerçekleştirme.
  7. Yaşamboyu öğrenme becerisini kazanmış ve bilgilerini güncellemenin zorunluluğunu kavramış olma.
  8. İş yerinde çalışanlar ve/veya birimler arasında etkili yazılı-sözlü iletişim kurabilir.
  9. Mesleği hakkında İngilizce yazılı ve sözlü fikir beyan edebilir.
  10. Tersanedeki malzemeleri ve kullanılan ekipmanı, araç gereci tanır, nasıl kullanılacağını bilir.
  11. Dizayn aşamasındaki bir geminin ihtiyaç duyacağı makine gücünü hesaplayabilir.
  12. Karşılaştığı farklı gemi tipleri arasındaki yapısal farklar ve işlevsel değişiklikler hakkında yorum getirebilecek bilgiye sahip olma.
  13. Bir geminin yapısal elemanlarının boyutlandırmasını yapabilir.
  14. Gemi formu tasarımı yapabilir.
  15. Bir geminin stabilite ve boyuna mukavemet hesaplarını gerçekleştirebilir.
  16. Başlıca Termodinamik çevrimlerini bilip, termodinamik hesaplamalar yapabilme.