Gemi İnşaatı Program Amaçları

Gemi İnşaatı Önlisans Programı, öğrencilere gemilerin tasarımı, inşası, işletmesi ve bakımı ile ilgili temel bilgileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Program, öğrencilerin aşağıdaki konularda bilgi sahibi olmasını sağlar:

1. Kaliteli Eğitim: Programın temel amacı, öğrencilere gemi inşaatı ve deniz alanında yüksek kaliteli eğitim sağlamaktır. Bu eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimleri de içerir ve öğrencilerin güncel teknolojileri ve yöntemleri öğrenmelerini sağlar.

2. Uzmanlık Geliştirme: Program, öğrencilerin gemi tasarımı, yapısal analiz, gemi inşaatı teknikleri, denizcilik makineleri ve diğer ilgili alanlarda uzmanlık kazanmalarını hedefler. Bu sayede mezunlar, denizcilik sektöründe aranan ve saygın profesyoneller olacaklardır.

3. Denizcilik Endüstrisine Katkı: Program, Çanakkale'nin stratejik konumunu ve zengin denizcilik geçmişini göz önünde bulundurarak, denizcilik endüstrisine katkı sağlamayı amaçlar. Mezunlar, gemi inşaatı ve tasarımı alanlarında özgün projelere imza atarak, sektöre değer katarlar.

4. Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci: Program, öğrencilere çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık kazandırır. Gemi tasarımı ve inşaatında çevreci ve enerji verimli çözümler üzerinde çalışarak, denizlerin korunması ve çevre dostu gemilerin geliştirilmesine katkıda bulunurlar.

5. İnovasyon ve Araştırma: Program, öğrencileri araştırmacı ve yenilikçi bireyler olarak yetiştirir. Gemi inşaatı ve denizcilik teknolojileri alanında yeni keşifler ve gelişmeler için teşvik eder ve akademik araştırmalara destek verir.

6. Ekip Çalışması ve Liderlik Becerileri: Program, öğrencilere ekip çalışması ve liderlik becerileri kazandırır. Gemi inşaatı projelerinde etkin işbirliği yapabilen ve liderlik rolü üstlenebilen mezunlar yetiştirir.

7. Mevzuat ve Güvenlik Standartları: Program, denizcilik sektöründeki mevzuat ve güvenlik standartları konusunda öğrencileri bilgilendirir. Öğrencilerin, gemi inşaatında ve deniz mühendisliğinde kalite ve güvenliği ön planda tutarak projeler geliştirmelerini sağlar.

8. Uluslararası Boyut: Program, denizcilik sektörünün uluslararası boyutunu göz önünde bulundurarak, uluslararası denizcilik standartlarına uygun çalışma becerilerini geliştirir ve öğrencilere küresel denizcilik ortamında başarılı olma imkanı sunar.