Gemi İnşaatı Misyon Vizyon

Misyonumuz: Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı olarak, denizcilik sektöründe lider nitelikli iş gücü yetiştirerek, Çanakkale'nin stratejik konumunu ve zengin denizcilik geçmişini yansıtmayı hedefliyoruz. Amacımız, öğrencilerimize ileri teknolojiyle donanmış bir eğitim ortamında, gemi inşaatının tüm disiplinlerini içeren kapsamlı bir bilgi ve beceri seti sunarak, onları denizcilik dünyasında önemli aktörler haline getirmektir.

Vizyonumuz: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı olarak vizyonumuz, denizcilik sektöründe örnek gösterilen bir eğitim ve araştırma merkezi olmaktır. Birimimizi, gerek beşeri gerek teknik sermayesi ile kısa vadede Türkiye'nin, orta vadede Akdeniz coğrafyasının ve uzun vadede ise küresel ölçekte en önde gelen eğitim kurumuna dönüştürmektir.

Çanakkale Boğazı'nın eşsiz coğrafi konumu ve tarihi bağları ile bütünleşerek, yenilikçi ve çevreci teknolojilerle donanmış mezunlarımızın, denizlerin sürdürülebilir yönetimine ve küresel denizcilik standartlarının geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimizin, denizcilik sektöründeki değişime öncülük eden, güvenilir ve saygın profesyoneller olarak gelecekteki kariyerlerinde öne çıkacaklarına olan inancımızı, çağdaş eğitim ve bilimsel araştırmalarla destekliyoruz.