Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Denizcilik Meslek Yüksekokulu

SUALTI TEKNOLOJİSİ PROGRAMIMIZ AKREDİTE OLDU

Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü altındaki programlardan olan "Sualtı Teknolojisi Programı" akreditasyon sürecini başarı ile tamamlayarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından aktedite oldu. Bu sayede Sualtı Teknolojisi programımızdan mezun olan öğrencilerimizin, Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliği’ne istinaden “1. Sınıf Dalgıç” ve “Basınç Odası Operatörü” belgelerini alabilmeleri mümkün hale geldi.

İlk öğrencilerini 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında alan programımızın, 26.07.2024 tarihinde yapılan denetimini; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı - Denizcilik Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Yükseköğretim Kurulu - İstanbul Tıp Fakültesi - Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Bölge Liman Başkanlığı mensuplarından oluşan bir heyet gerçekleştirdi.

Programımızın öğrencilerimize sağladığı alt yapı ve teknik donanımın yanı sıra eğitim müfredatının da incelendiği denetim sırasında heyetin soruları başta, Program Başkanımız Öğretim Görevlisi Çetin Kedioğlu ve program öğretim üyeleri tarafından cevaplanırken, ikinci sınıfı tamamlamış mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimizin bilgileri de test edildi.

Olumlu ve takdir dolu geri dönüşlerin alındığı denetlemenin ardından tetkik raporuna atılan imzalarla akreditasyon sürecimiz ilk ve tek seferde başarı ile tamamlanmış oldu.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku; “Bu süreçte, yol göstericiliği, inancı ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile kurumsal akreditasyondan sorumlu Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Dinçay Köksal ve tüm üniversite yönetim kadrolarımıza teşekkür ederim. Kurumsal aidiyetimizi güçlendirerek üniversitemizi daha yüksek bir seviyeye çıkartacağız. Eğitim ve öğretim kalitemiz buna bağlı olarak artacak. Hedefimiz Denizcilik Meslek Yüksekokulu’muzu, ülkemizin, alanında en iyi okullarından biri haline getirmek” dedi.

Tüm öğrencilerimize, üniversitemize ve vatanımıza hayırlı olmasını diler, Sualtı Teknolojisi Programından bu ayrıcalıkla mezun olan öğrencilerimizin sağlıkla, büyük ve güzel işlere imza atarak bizleri gururlandırmasını temenni ederiz.