ÖĞRETİM ÜYEMİZİN BİLİM DÜNYASINA YENİ KATKILARI ULUSAL HABER KANALINDA YER ALDI

Dr.Öğr. Üyesi Serpil ODABAŞI'nın araştırmacı olarak görev aldığı projede, dünyada ilk kez kaydedilen 8 yeni salyangoz türü bulunmuştur.

Okulumuz öğretim üyelerinden Dr.Öğr. Üyesi Serpil ODABAŞI ve Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr.Öğr. Üyesi Ozan DENİZ’in araştırmacı olarak yer aldığı, yürütücülüğü Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Deniz Anıl ODABAŞI tarafından gerçekleştirilen FBA- 2015- 588 no'lu proje kapsamında Kazdağları’ndan sekiz adet yeni tür kaydı bildirilmiştir. Çalışmada tatlı sularda yaşayan salyangoz türleri; Grossuana azizsancari, Grossuana kazdagiana, Grossuana onderi, Grossuana bayramicensis, Grossuana kirkgozlerensis, Grossuana canakkalensis, Grossuana arslanarum ve Grossuana tunceri olarak literatüre geçmiştir.

Haberin bağlantısı için: