Öğretim Üyemiz Doç. Dr. H. Barış ÖZALP CNN International'a Müsilaj ile ilgili bilimsel rehberlik

CNN International Ekibine Müsilaj Belgesel Haberinde Bilimsel Rehberlik yapıldı

Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Barış ÖZALP, CNN International tarafından hazırlanan belgesel habere, Üniversitemizi temsilen bilimsel rehber olarak katılım sağlamıştır. Dr. Özalp’e CNN International tarafından yapılan talep ile son aylarda etkisini arttıran müsilaj olayının, Çanakkale Boğazında en yoğun gözlendiği alanlarda bilimsel dalış gerçekleştirilmiş ve müsilaj yayılım etkisi iki farklı istasyonda görüntülenmiştir. Belgesel haber çalışmasında bilimsel röportajları ve araştırma dalışlarını yöneten Dr. ÖZALP, özellikle dipteki bentik omurgasızların bazılarında ölümlere sebep olan, müsilajın üçüncü ağır tipi sahte-dip (falsebenthos) üzerinde odaklandığı ve halıya benzer bir yayılım gösterdiği alanlarda görüntüleme çalışmalarına destek olmuştur. Dr. ÖZALP’e, belgesel haber süresince yapmış olduğu bilimsel rehberlik, bilimsel dalışlar ve röportajlardaki katkıları sebebiyle teşekkür ederiz.

Türk Boğazlar Sisteminde etkisini giderek arttıran müsilaj olayına ilişkin hazırlanan ve ilk uluslararası haber niteliği taşıyan, Amerika Birleşik Devletler medya kuruluşlarında, 4 Haziran 2021 tarihinde yayına giren haberin detaylarına ve Dr. ÖZALP tarafından yapılan son müsilaj çalışmasına ait bilimsel fotoğraf kayıtları aşağıda sunulmuştur.