Öğretim Üyemiz 23. Sualtı Bilim ve Teknolojisi Toplantısı’nda (SBT 2022) Davetli Konuşmacı olarak yer aldı

Bu yıl 23.sü yapılan, Sualtı Bilim ve Teknolojisi Toplantısı, Uludağ Üniversitesi, Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu'nun, 19-20 Mart 2022 tarihlerinde organize ettiği toplantı, 7 oturumdan oluşuyordu. Müsilaj, denizel biyoçeşitlilik, sualtı arkeolojisi, batık araştırmaları, gemi kurtarma/kesme faaliyetleri, dalış sağlığı, engelliler için dalış eğitimi, sualtı belgeselciliği ve deniz biyolojisi gibi konuların yer aldığı toplantıya, okulumuzu temsilen Doç.Dr. H. Barış Özalp, “Türkiye Denizleri Sıcak Nokta Denizel Biyoçeşitlilik Alanları: Çanakkale Boğazı” başlıklı sunumuyla katıldı. Çanakkale Boğazı’nın denizel flora ve faunasının önemine dikkat çeken Doç.Dr. Özalp, ayrıca, 2009-2022 yılları arasında Çanakkale Boğazı’nda yapılmış, denizel yaşamı konu alan bilimsel çalışmalarda elde edilen sualtı video arşivinin gösterimini gerçekleştirerek, beğeni topladı. Araştırmacımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.