Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Denizcilik Meslek Yüksekokulu

Denizle olan bağımızı onurlandırmak ve okyanuslarımızın sürdürülebilir geleceğini inşa etmek için bir araya geliyoruz!

Projemizde deniz taşımacılığı, deniz ve kıyı turizmi, deniz avcılığı, yetiştiriciliği, biyoteknoloji, yenilenebilir enerji, madencilik/sondaj ve araştırma gibi mavi ekonomi sektörlerinde araştırma yaparak denizciliğin büyümesine katkı sağlayan bilim insanlarına ‘Mavi Büyüme Kaptanları’ diyoruz.

2024-2025 yılları süresince yapacağımız okul ziyaretleri seminerleri ile araştırmalarımızı, araştırmalarımızın günlük yaşam üzerindeki etkisini ve hem araştırmacıların hem de Avrupa Birliği'nin ilgili küresel zorlukları aşmaya katkısını Avrupa ve ötesinde paylaşıyoruz. Genç arkadaşlarımızın, "Araştırma ve İnovasyon" dünyası ile araştırmacılarını daha yakından tanımalarını sağlamayı istiyoruz. Artan talepleri karşılamak için sürekli gelişmekte olan ve büyük bir potansiyele sahip olan denizcilik araştırmalarını ilgi çekici bir kariyer alternatifi olarak görmelerini amaçlıyoruz.

Bu kapsamda Yüksekokulumuz öğretim üyesi Prof. Dr. Mine ÇARDAK 11.06.2024 tarihinde Gazi Ortaokulu-Çanakkale'de ziyaret ederek ’Mavi Büyüme ve Deniz Biyoteknolojisi: Geleceğe Yön Veren Sinerjiler' alanındaki çalışmalarını paylaşmıştır.