Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Denizcilik Meslek Yüksekokulu

AKADEMİSYENLER ÇANAKKALE’DE BULUŞTU

Ülkemizin saygın akademisyenlerinin buluştuğu “Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği” üyeleri Çanakkale’de bir araya geldi. 

17 Haziran 1999'da kurulan Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER), ülkemizin birçok üniversitesinden yüzlerce akademisyenin bir araya geldiği ortak bir sivil toplum kuruluşudur. ÜNDER; insan onuru ve akademik özgürlüğe dayalı yüksek öğretimin varlığını koruma ve geliştirme vizyonu ile hareket ederek, her gün genişlemekte ve toplumsal değerini artırmaktadır.

ÜNDER Çanakkale Temsilcisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku’nun daveti üzerine Çanakkale’ye gelen akademisyenler bir dizi ortak faydalı çalışmalarda bulundular. 

Çanakkale’nin tarihi ve kültürel değerleri, sosyolojik yapısı, üniversite-şehir entegrasyonu, bilimsel faaliyetlerin devamı üzerine yapılan değerlendirmelere katılan akademisyenler, programdan ziyadesi ile memnun kaldıklarını ifade ettiler.

ÜNDER Başkanı, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Muhammed Kurulay; “Bu tür bilimsel faaliyet ve buluşmaları ülkemizin çeşitli şehir ve üniversitelerinde düzenli olarak sürdürmekteyiz. Çanakkale şehri, tarihimiz ve kültürümüz için önemli değerlerin başında gelir. Ülkemizin, üniversitelerimizin ve bilimsel çalışmaların gelişimi için faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Çanakkale’ de bizlere güzel bir ev sahipliği yapan dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.