4. Bozcaada Sualtı Günleri Tamamlandı

Ülkemizin önemli stratejik bölgelerinden biri olan Bozcaada’nın, kendine özgü denizel kültürünün ortaya çıkarılması, adanın zengin denizel biyoçeşitliliğinin, özgün sualtı canlılarının, nesli tehlike altında olan mercan resiflerinin ve sünger habitatlarının korunması ve tanıtılması amacıyla 2018 yılında, sosyal sorumluluk proje temasıyla başlatılan, proje yürütücülüğü okulumuz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış ÖZALP tarafından gönüllü olarak gerçekleştirilen,  proje kapsamında yapılan bilimsel sunum etkinlikleri, sualtı fotoğraf sergisi, Bozcaada denizel faunası sualtı belgesel gösterimleri, ilk/ortaokul/liselere yönelik deniz bilimleri eğitimleri ve sualtı temizlik etkinlikleri gibi faaliyetlerin gönüllü olarak yapıldığı 4. Bozcaada Sualtı Günleri tamamlanmıştır. Bu sene gerçekleştirilen sunumlar arasında Bozcaada kıyılarında müsilaj ve deniz canlıları, denizel koruma alanları, Bozcaada mercan resifleri, batıklar ve dalış turizmi ve marya avcılığının biyolojik çeşitliliğe etkileri konuları yer almıştır. COV19 önlemleri sebebiyle iki farklı gruba yapılan sunumlar sonrasında Bozcaada deniz canlıları, müsilaj ve batıklar ile ilgili Doç. Dr. Özalp’in 2020-2021 çalışmalarından hazırlanan sualtı belgesel ve fotoğraf gösterimleri yapılmıştır.

Sosyal ve bilimsel katkısı yüksek olan ve bu sene ilk defa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Dalış Ekibi (CASAE)’nin sualtı belgesel tanıtımlarının yapıldığı ve gönüllü olarak gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı proje yürütücüsüne teşekkür eder ve ileriki çalışmalarında başarılar dileriz.