TEK DERS SINAVINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, 2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınav Tarihi aşağıda belirtilen takvim kapsamında yapılacaktır.

2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınavı Başvuru Tarihleri :

08.07.2024 - 09.07.2024

2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınav Tarihi :  12.07.2024

Tek ders sınavına girmek isteyen öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde Öğrenci İşleri Büromuza, ekte bulunan dilekçe örneğini doldurup başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru tarihleri içerisinde yüz yüze başvuru yapamayacak olan öğrenciler, dilekçeyi imzaladıktan sonra dilekçenin bir fotoğrafını veya taranmış pdf dosyasını denizteknolojilerimyo@comu.edu.tr adresine e-posta atabilirler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesinin (d) fıkrasında “Tek ders sınavları; diğer derslerden başarılı oldukları halde sadece bir dersten başarısız olmaları nedeniyle mezun olamayan öğrencilere bir yarıyılda sadece bir defa olmak üzere, akademik birimlerin ilgili yönetim kurulu kararı ile dönem sonunda yapılan sınavdır. Bu sınava öğrencilerin girebilmeleri için sınavın yapılacağı dönemde kayıt yenilemeleri ve ilgili dersin ödev, devam gibi gerekliliklerini yerine getirmiş olmaları gerekir” denilmektedir. Bu koşulları sağlayan öğrenciler tek ders sınavına girebileceklerdir.

Tek Ders Sınavına Girebilmek İçin Aşağıdaki Tüm Koşulların Sağlanması Gereklidir

1.    Toplam 4 yarıyılda eğitim öğretim planında yer alan tüm dersleri alarak devam koşulunu yerine getirmiş olmak (Mezun olabilecek durumda olmak).

2.    Tek ders sınavı başvuru tarihinde 4 yarı yılın tamamında toplam en fazla 1 dersten başarısız olmak.

3.    Tüm derslerden geçer not aldığı halde Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00'ın altında olduğundan mezun olamayan öğrencilerimiz şartlı (notu DD veya DC olan) derslerinden tek ders sınavına girebilir.

ÖNEMLİ NOT:

1.    Öğrencilerin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, Bahar Yarıyılı tek ders sınavlarına girebilmeleri için, kalan tek dersleri güz yarıyılı dersi olsa dahi bahar yarıyılının harç ücretlerini ödemeleri gerekmektir.

2.    Başvuru değerlendirme sonuçları Meslek Yüksekokulumuz internet sitesinde yayınlanacaktır.

DenizTeknolojileriMYO_TekDersDilekcesi.pdf